Minneord Aage Andreassen

Postet av Morten Sjaamo den 2. Jun 2016


Tyristubbens håndballdommer, Aage Andreassen, døde brått 27. april 2016.

Aage bodde hele sitt voksne liv på Nakkerud, og han bidro sterkt i bygdesamfunnet på flere fronter. Aage blir husket av mange som en meget trofast musikant i Nakkerud Hornmusikk, men vi har lært han å kjenne gjennom sitt store engasjement i Tyristubben Håndballgruppe.

Helt i begynnelsen av 90-tallet kom du inn i Håndballgruppa som forelder til en håndballspillende datter. Da klubben var i mangel av dommere var du ikke vond å be. Sammen med Mirek Gulbrandsen gikk du dommerkrus i regi av Norges Håndballforbund. Dere to var lenge et dommerpar rundt om i regionens haller, gode representanter for IF Tyristubben som klubb.

Det hadde vært interessant å visst hvor mange håndballkamper du har dømt, og hvor mange kilometer du har kjørt for å lede små og store i sporten vi elsker. I vinter hadde du 25-års jubileum som håndballdommer, ikke mindre enn imponerende!

Din makker de siste årene var HSKs Jan Erik Gulbrandsen. HSK kan også takk deg for et godt engasjement som tidtager for klubbens damelag gjennom flere sesonger.

Vi i Tyristubben minnes deg som en blid, omtenksom og engasjert mann. Det var aldri nei i din munn da vi spurte om hjelp til noe, hvis det ikke kolliderte med øvelse for Nakkerud Hornmusikk da… Det skulle mye til at du nedprioriterte musikkøvelsen. Om vi trengte en dommer til treningskamp, hjelp i arrangementer eller oppfølging av våre unge dommere så stilte du gladelig opp. Du likte også å være med på styremøtene i håndballgruppa, du synes det var interessant å følge med på hva som skjedde i klubben. De siste sesongene hadde du hovedansvar for Tyristubbens barnekampledere, og time etter time satt du i hallen og støttet ungdommene gjennom dømmingen. På din forsiktige måte veiledet du dem faglig, og støttet dem om de kom opp i ubehagelige situasjoner underveis. Bildet over viser hvordan mange husker deg, stående på sidelinjen og følge opp unge dommer. Bildet er tatt under Ringeriksmesterskapet i 2015 hvor du hjalp oss på en glimrende måte.

Da du i fjor vår kom til oss og fortalte om sykdommen din var du usikker på om du kunne dømme håndball sesongen 2015/2016. Andre ville kanskje ikke vurdert muligheten til å fortsette en gang, men du var redd for at det skulle bli kjedelig uten dømmingen. Behandlingen var tøff, og formen dårlig – så det ble ingen dømming i vinter. Men så fort du var på beina igjen ville du bidra, og på nyåret var du på plass i hallen og veiledet unge dommere.

Bare noen dager før din bortgang ble du etter eget initiativ meldt opp som dommer for sesongen 2016/2017. Du gledet deg til å komme i gang igjen, slik ble det dessverre ikke… Det blir tomt i Tyristrandhallen uten deg Aage!

Et godt menneske og en engasjert håndballdommer er gått bort. Våre tanker går til Britt, de tre barna og deres familier.

Vi vil minnes Aage med glede og respekt og takker for de mange gode minnene han gav oss. Takk for alt du var for oss i Tyristubben Håndballgruppe!

IF Tyristubben Håndball, Sonja Simonsen og Morten Sjaamo


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.