Tyristubben feilaktig beskyldt for innsendelse av rapport på spiller i Nettavisen

Postet av Morten Sjaamo den 7. Mar 2015Det har over lengre tid vært skrevet masse i forskjellige media om et talent som heter Thea og som er 12 år og spiller for Sætre/Gråbein. Hun har spilt i J14 serien og har blitt tatt i en lisenskontroll som Region Sør har utført og dermed utesteng fra videre spill.

Det som er kjedelig i denne saken, er at noen har kommet med beskyldninger om at det er lagledelsen i J14 som har sendt inn en klage etter å ha tapt en kamp mot Sætre/Gråbein og begrunnet dette i at Thea er for ung.

Dette er IKKE riktig og det bekrefter Håndballforbundet Region Sør. Tyristubben har ikke noe med dette å gjøre.

Vi ble først oppmerksom på dette da jeg fikk en melding på Tyristubben sin hjemmeside hvor en person hadde lagt inn en beskjed om hvor utrolig usportslig Tyristubben var som hadde sendt inn en klage på en god håndballspiller da de tapte for dette laget.
Tok å Googlet denne personen og havnet da inn på diskusjonsforumet til Nettavisen hvor journalisten der hadde referet til Tyristubben og meg som leder av håndballgruppa. Synes ikke det er spesielt moro å havne på et slikt forum med fullt navn, så jeg tok kontakt med denne personen.
Han ble nok litt paff, men sto på sitt at det var dårlig gjort av oss å "hevne" oss etter et tap med å sende inn en klage på Thea.

Sjekket opp med sportslig leder og trenerteamet internt i Tyristubben og da kommer det frem at vi ikke har sendt noe klage og Region Sør har heller ikke mottatt noe. Dette skal heller ikke forekomme uten at leder av gruppa er blitt informert.

Jeg har også vært i dialog med leder av håndballgruppa til Sætre/Gråbein, samt trener for respektive lag, og de var takknemlig for at jeg ringte og de var veldig klar på at de ikke kjente til noe klage og at det var en lisenskontroll som var avgjørende.

Har også vært i dialog med Nettavisen om at de må fjerne artikkelen eller redigere slik at Tyristubben ikke på noe måte blir uthengt. Dette er blitt gjort i flere omganger, men etter at jeg truet de med videre aksjon( søksmål), ble dette rettet opp i og nå forteller artikkelen hva som faktisk har hendt.

Fantastisk fint å bruke en fredag ettermiddag/kveld på slike ting.

Det vi som klubb må lære av slike ting, er følgende:

  • Dere må ikke på noen måte la dere friste til å skrive på diskusjonsforum på vegne av Tyristubben.
  • All kommunikasjon med presse skal rettes til leder av gruppe.
  • Mye av det som blir lagt ut på nett er nødvendigvis ikke riktig. Bakgrunnssjekk mangler.
  • All kommunikasjon mellom enkelte lag og andre klubber, skal først innom leder/sportslig leder.

Artikkelen finner dere her: Artikkel om Thea

Vi i J14 vet hvem Thea er og hun er som reportasjen et stort talent som vi ønsker lykke til. Tyristubben forholder seg til Håndballforbundet sine retningslinjer når det gjelder barneidrett.